Mezunumuz Selen İnal, Enerji Dönüşümü için Mühendisler Konseyi’ne (CEET) tarafsız teknik danışmanlık sağlayacak 50 mühendisten biri oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi 250. yılında dünya çapında önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet eden ve Paris Antlaşması hedeflerine ulaşabilmek amacıyla küresel enerji dönüşümünün hızlandırılmasına odaklanan Enerji Dönüşümü için Mühendisler Konseyi’ne (CEET) bu yıl dünya genelinde sadece 50 mühendis davet edildi.

CEET’e davet edilen 50 mühendisten biri olan ve yirmi yılı aşkın deneyimiyle enerji sektörünün çeşitli alanlarında başarılara imza atan Kimya Mühendisliği mezunumuz Selen İnal, CEET’e küresel enerji dönüşümü için sürdürülebilir mühendislik çözümleri geliştirilmesi konusunda tarafsız teknik danışmanlık ve analiz desteği sağlayacak.

Birleşmiş Milletler’in Temmuz 2023’te New York’ta düzenlenecek olan Yüksek Düzeyli Siyasi Forumu’na (High Level Political Forum - HLPF) ve Aralık 2023’te Dubai’de düzenlenecek olan İklim Değişikliği Konferansı’na (COP28) da katılacak olan mezunumuzu kadın istihdamının ve kadın yönetici oranının oldukça düşük olduğu enerji sektöründe, küresel ölçekte kadın liderliğini temsil eden dikkate değer bir örnek oluşundan ötürü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

 seleninal2